Bittra Tjejen

Ibland behöver vi gnälla. Alla behöver gnälla. Ibland. Ibland är allt skittrist. Typ skittrist! Ibland händer skitkonstiga saker. Och det kommer jag (vi) att skriva om här...

Färdigmat.

Kategori: 1

 
Har samma problem varje dag. Nämligen vad jag ska äta till lunch. Går in på Hemköp varje dag, ställer mig framför disken med färdigmat och suckar trött varje gång. Snuskiga sallader med burk-räkor, pannkakor som är lika sega som skosulor, överkokt pasta med någon simmig genomskinlig sås med rosa kluttar i butiekerna envisas med att kalla skinka, segt bröd med en odefinierbar gegga i dom kallar röra och så någonting som liknar sushi. Japp, thats it. Sen har vi ju förståss den frysta maten som är så äcklig att man nästan hellre låter bli att äta. Och så finns det såklart en delikatessdisk. Kollade där idag, det fanns limemarinerad lax, ja, det låter ju gansak gott, inte sant? Men bara av att se den kände jag hur magen knöt sig. Denna limemarinerade lax torde vara typ...laxfärgad? Lime har väl ingen färg bortsett från det gröna skalet liksom. Men nänä serni, denna var blodröd. Wtf liksom? Vart kom allt det röda ifrån? Var det laxen som blödde så förskräckligt vid avlivandet eller? Hur kan en bit lax vara röd? Liksom riktigt riktigt röd? 
 
Nä, fy för färdigmat. Äckligt är vad det är. Bukfylla liksom. Fattar inte varför ingen kan lyckas laga bättre färdigmat. Eller är det så att alla som pysslar med det egentligen drömde om att bli framgångsrika kockar men inte hade vad som krävdes och fick nöja sig med det näst bästa aka. frysta portionsrätter ingen tycker om istället?
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: