Bittra Tjejen

Ibland behöver vi gnälla. Alla behöver gnälla. Ibland. Ibland är allt skittrist. Typ skittrist! Ibland händer skitkonstiga saker. Och det kommer jag (vi) att skriva om här...

Om att tvätta

Kategori: 2

 
Tvätta.
Är inte det så himla trist? För min del så behöver jag gå till ett annat bostadshus för att kunna bruka en tvättstuga. Jag måste alltså bära mina tunga tvättpåsar ner för trappor och sedan iväg till ett annat hus. Visst, det är inte långt - men ändå. Det blir som värsta projektet!
 
Själva tvättproceduren i sig är inte jobbig (att lägga in tvätt i tvättmaskiner + köra igång dem).
Det jobbiga är detta:
 
1) att hänga tvätt. Jag brukar köra en sorts "utmaning" med mig själv, där jag ska lyckas hänga in tvätten i torkskåpet på snabbast möjliga tid. Eftersom jag tvättar mina kläder ut och in och torkar nästan all min tvätt i torkskåp tar det sin lilla tid. Det känns ibland som att eländet aldrig tar slut!
 
2) att vika tvätt. Hur tråkigt är inte det på en skala? Monotont, mekaniskt, står man där och viker, viker, viker tills det känns som att man ska kräkas. 
 
Sedan ska eländet självklart bäras tillbaka igen. Upp för trapporna. Och sedan sorteras i olika låder/garderober/hyllor.
 
Alltså... vad skönt det hade varit med en privat tvätterska/tvättare. Alternativt att ha en tvättmaskin + torkmöjlighet i lägenheten. Galet skönt att slippa tvätta berg av kläder (och dessutom kunna slänga in favoritjeansen direkt i tvättmaskinen om man har råkat slabba ner sig själv).
 
Tummen ner för att tvätta!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: